Om Loociz

Loociz är en fristående webb- och mobiltjänst där alla kommunens företag, företagsfrämjare och föreningar hittar varandra för fler lokala affärsmöjligheter och förbättrad samverkan.

Dagens företag står inför många utmaningar. Digitalisering och ökad e-handel har ändrat spelplanen där det för många är svårt att nå ut digitalt och där resurser och kunskap ofta är bristfälliga eller till och med saknas. Tillit och förtroende till kommunen byggs upp genom god dialog och konkreta insatser som förmedlar framtidstro. För kommunen är det angeläget att motverka digitalt utanförskap och butiksdöd med minskat skatteunderlag som följd och som i sin tur påverkar tillväxten. 

För att långsiktigt bygga ett ännu starkare lokalt näringsliv behöver kommunen, företagen, föreningarna och företagsfrämjande organisationerna över tid arbeta tillsammans för att stärka sitt lokala. Loociz är ett av verktygen för detta och anpassningsbart för framtida gemensamma utmaningar.

SÅ FUNKAR DET

Loociz är en öppen plattform i de kommuner som valt att ansluta sig. Ett befintligt register listas från start och erbjuder dig, oavsett typ av organisation, en möjlighet att komplettera din information för bättre genomslag och sökbarhet. På plattformen har din organisation en profilsida för att kunna nyttja Loociz och dess funktioner. Plattformen och dess funktioner är kostnadsfritt för användarna. Först när du vill annonsera med banners eller förstärka din närvaro utöver det som erbjuds tillkommer kostnader.

KOM IGÅNG MED LOOCIZ

Användare:

Det första du behöver göra är att skapa ett konto. Ett konto är ett måste för att kunna göra anspråk på ditt företag och vi behöver säkerställa att du är behörig att administrera företaget, föreningen eller organisationen du gjort anspråk på. 

  1. Skapa konto.
  2. Som inloggad, sök efter ditt företag, förening eller organisation i registret. 
  3. Klicka på "gör anspråk". 
  4. Invänta godkännande av administratör (du får en bekräftelse till den mejl du angett när du skapade kontot).
  5. När bekräftelsen mottagits är det bara att logga in på ditt konto och gå till ditt företag som du finner i menyn. Nu kan du redigera/fylla på med uppgifter, ladda upp logo/bakgrundsbild och använda dom funktioner som erbjuds på Loociz.

Som sagt, steg 1 är att skapa konto

Vi hämtar in uppgifter från register och som uppdateras kontinuerligt mot det register vi hämtar in uppgifterna ifrån. Skulle det vara så att du inte finner ditt företag, förening eller organisation kan det bero på par saker. Enskilda firmor som inte är registrerade i Bolagsverket, då behöver du söka på ditt namn istället i Loociz register (namnet kan du ändra när anspråket blivit godkänt). Det kan också vara så att registret vi hämtar in saknar dina uppgifter och därför inte sökbart på Loociz. Ta kontakt med oss om du inte hittar det du söker i registret så hjälper vi dig.   

Kommun:

Vill ni att Loociz kommer till er kommun eller är nyfikna på att höra mer vad plattformen kan skapa för möjligheter? Låt oss träffas och prata om möjligheterna. 

Samverkan- och marknadsplattformen är utvecklad av Loociz AB i Dalarna, av lokala företagare som vill uppmuntra till lokal samverkan. 

Kontakta oss på info@loociz.se