Vanliga frågor

Vilka organisationer finns i Loociz?

Under Nätverk hittar du alla organisationer som finns i offentliga förenings- och näringslivsregister i en kommun som valt att ansluta sig. Utöver dessa kompletteras Loociz-registret med alla som är verksamma i kommunen men av någon anledning inte finns i de offentliga registren för den kommunen; t.ex: UF-företag, nyligen startade organisationer, filialer till organisationer som är registrerade i annan kommun, etc. Kontakta oss om du saknar din organisation!

Hur kan jag göra anspråk på och komplettera min organisation?

För att göra anspråk på en organisation som du hittar i din kommun under Nätverk, för exemplet Avesta, här: https://loociz.se/kommuner/avesta/natverk så behöver du 

  1. Skapa ett konto på Loociz först: Skapa Loociz-konto här. 
  2. Logga in på Loociz här
  3. Gå till Nätverk i din kommun och sök efter din organisation och gå till organisationens sida, där finns en länk "Är det här din organisation?" med en knapp "Gör anspråk på organsiationen" – klicka på den knappen. Efter anspråket är inskickat kommer kommunens administratörer att granska ditt anspråk och antingen godkänna eller neka varpå du får ett mail med beskedet.
  4. Om du blivit godkänd kommer du nu åt din organisation i menyn under ditt namn uppe till höger. Där kan du komplettera din information med logotyp, bilder och beskrivning av din verksamhet. 

Hur annonserar man kostnadsfritt på Loociz?

Loociz innehåller en avdelning som heter Affärsplats. Exemplet Avestas Affarsplats hittar du här. När du är inloggad i Loociz ser du ditt namn längst uppe till höger, där under finns den organisation du har gjort anspråk och blivit godkänd att administrera. Klicka på organisationen så visas en sida med en meny till vänster, klicka på Affärsplats. Där kan du addera en annons. Detta görs i två steg där eventuell bild adderas i steg 2. Lycka till!

Webbutik i Loociz via Kwikk?

Loociz erbjuder möjlighet för de som skapar gratis Loociz-konto att sälja sina produkter eller tjänster direkt på Loociz via en enkel webbshop som drivs av svenska Kwikk. Produkterna läggs upp i Kwikk och köpknappar läggs till i Loociz. För att komma igång behövs ett konto hos Kwikk som inte kostar något förrän du säljer något. Kolla in: De senaste webbutikernas produkter visas på Loociz Affärsplats och dina egna produkter på din egen profilsida på Loociz.

Klicka här för att registrera ditt Kwikk-konto!