Verifierad

Loociz AB

Loociz är en fristående webb- och mobiltjänst där alla kommunens företag, företagsfrämjare och föreningar hittar varandra för fler lokala affärsmöjligheter och förbättrad samverkan.

Dagens företag står inför många utmaningar. Digitalisering och ökad e-handel har ändrat spelplanen där det för många är svårt att nå ut digitalt och där resurser och kunskap ofta är bristfälliga eller till och med saknas. Tillit och förtroende till kommunen byggs upp genom god dialog och konkreta insatser som förmedlar framtidstro. För kommunen är det angeläget att motverka digitalt utanförskap och butiksdöd med minskat skatteunderlag som följd och som i sin tur påverkar tillväxten. 

För att långsiktigt bygga ett ännu starkare lokalt näringsliv behöver kommunen, företagen, föreningarna och företagsfrämjande organisationerna över tid arbeta tillsammans för att stärka sitt lokala. Loociz är ett av verktygen för detta och anpassningsbart för framtida gemensamma utmaningar.

SÅ FUNKAR DET

Loociz är en öppen och publik webbplats för alla organisationer i en ansluten kommun. Organisationerna är alla från föreningar och UF-företag till lösa nätverk och företag.  Alla listas från start med en profilsida förutsatt att de finns i aktuell kommun. Efter att du gjort anspråk på er profilsida kan du komplettera med beskrivning, logotyp, branschtillhörighet, m.m. för bättre genomslag och sökbarhet. Du kan också nyttja Loociz och dess funktioner med bl.a. kostnadsfri annonsering och webbutik. Plattformen och dess funktioner är kostnadsfria för användarna. 


KOM IGÅNG MED LOOCIZ

Användare:
Det första du behöver göra är att skapa ett konto. Ett konto är ett måste för att kunna göra anspråk på ditt företag och vi behöver säkerställa att du är behörig att administrera företaget, föreningen eller organisationen du gjort anspråk på. 

  1. Skapa konto.
  2. Som inloggad, sök efter ditt företag, förening eller organisation i registret under Nätverk. 
  3. Klicka på "gör anspråk" på din organisation. 
  4. Invänta godkännande av administratör (du får en bekräftelse till den mejl du angett när du skapade kontot).
  5. När bekräftelsen mottagits är det bara att logga in på ditt konto och gå till ditt företag som du finner i menyn. Nu kan du redigera/fylla på med uppgifter, ladda upp logo/bakgrundsbild och använda dom funktioner som erbjuds på Loociz.


Som sagt, steg 1 är att skapa konto

Vi hämtar in uppgifter från offentliga register och som uppdateras kontinuerligt. Skulle det vara så att du inte finner ditt företag, förening eller organisation kan det bero på olika saker. Enskilda firmor som inte är registrerade i Bolagsverket, då behöver du söka på ditt namn istället i Loociz register (namnet kan du ändra när anspråket blivit godkänt). Det kan också vara så att registret vi hämtar in saknar dina uppgifter och därför inte är sökbart på Loociz. Ta kontakt med oss om du inte hittar det du söker i registret så hjälper vi dig.   

KWIKK WEBBUTIK I LOOCIZ

Vi samarbetar med svenska Kwikk för att erbjuda en webbutik för alla organisationer på Loociz. Kwikk erbjuder ett system där du lägger till dina artiklar du vill sälja och sedan kan köp-knappen klistras in på din annons här på Loociz Affärsplats. Både Swish och kortbetalning erbjuds och det utgår inga fasta kostnader förutom när du väl säljer nåt. Du börjar med att registrera ett konto på Kwikk, gör inställningar där och sedan klistrar du in köpknapparna på din annons på Loociz som visas på ditt digitala skyltfönster på Affärsplats. Läs mer om hur Kwikk fungerar på kwikk.se/sa-funkar-det/


Till dig på kommunen

Vill ni att Loociz finns i er kommun eller är nyfikna på att höra mer vad plattformen kan skapa för möjligheter? Låt oss träffas och prata om möjligheterna. 

Samverkan- och marknadsplattformen är utvecklad av Loociz AB i Dalarna, av lokala företagare som vill uppmuntra till lokal samverkan. 

Kontakta oss på info@loociz.se

Dela den här sidan

Fakta

Organisationsnamn: Loociz AB
Org. nr: 559237-6130
Bransch: Organisationskonsulter, Webbyråer
Organisationsform: Aktiebolag

Kontaktuppgifter

Adress: ,

Annonser från Loociz AB

Placeholder
Rekrytering
Team Loociz söker säljare
Vad:
Rekrytering
Bransch:
Organisationskonsulter
Erbjudande
Plats för inspirerande nätverk
Vad:
Erbjudande
Bransch:
Organisationskonsulter